Фото http://islam-today.ru/

Генеральна президія у справах двох Священних мечетей прийняла рішення закрити південні ворота в Заборонену мечеть у Мецці. Це пов'язано з роботами по розширенню території головного мусульманського храму. Проект передбачає розширення мечеті, так, що Матаф зможуть відвідувати до 107 тисяч віруючих в годину.

Крім того, після реалізації проекту розширення території мечеті, завдяки використанню сучасних технологій, помітно підвищиться рівень обслуговування.

У 2015 році Зберігач Двох Святинь король Салман представив 5 проектів, які мають стати частиною третього етапу проекту розширення території Забороненої мечеті. Проекти ці, зокрема, включають в себе будівництво додаткових двориків, тунелів, службових приміщень, а також першої кільцевої дороги.

Відео дня

Проект розширення території Забороненої мечеті в Саудівській Аравії називають не інакше як «проектом століття». Очікується, що загальна вартість його реалізації перевалить за 26 мільярдів. Ремонтні роботи торкнуться площі 45 гектарів.

Планується, що після їхнього завершення мечеть зможе приймати на 1,2 мільйона віруючих більше. Тільки нові додаткові дворики будуть одночасно вміщати до 250 тисяч віруючих.

Islam-today