Фото islam-today.ru

Будучи релігією світу, яка найбільш швидко розвивається, іслам до середини сторіччя може наздогнати за кількістю послідовників християнство, а до 2070 року і зовсім стане найпоширенішою на Земній кулі.

Таку думку висловив кандидат історичних наук, генеральний директор Російської ради з міжнародних справ Андрій Кортунов. Наразі найпоширенішою релігією в світі залишається християнство – його сповідують 2,2 мільярда жителів планети.

На другому місці знаходиться іслам (1,6 мільярдів чоловік). На третьому – індуїзм, число послідовників якого складає приблизно 1 мільярд людей. Однак, за прогнозами експерта, вже до 2050 року кількість мусульман досягне 2,8 мільярдів чоловік, в той час як християн буде близько 2,9 мільярдів.

Відео дня

А ще через 20 років іслам стане домінуючою за кількістю послідовників релігією світу. Примітно, що, згідно того ж прогнозу, до середини цього століття, в таких країнах як Великобританія, Франція, Нідерланди, Австралія і Нова Зеландія християни перестануть становити більшість населення.

Islam-today