Фото: fresher.ru

Хадж (паломництво) до Мекки в 2016 році здійснили понад 1 млн 862,9 тис. мусульман, повідомив міжарабський телеканал "Аль-Арабія" з посиланням на статистичне управління Саудівської Аравії.

За інформацією телеканалу, 1 млн 325 тис. 372 паломників прибули з-за кордону, тоді як 537 537 тис. паломників - піддані Саудівської Аравії. Більшість паломників, які здійснили хадж, були чоловіки - більше 1,08 млн осіб.

На період хаджу припадає свято Ейд аль-адха (Курбан-байрам). Цього року воно відзначається в понеділок, 12 вересня. Обов'язковим обрядом цього свята є заклання жертовної тварини (барана, кози, верблюда, корови або буйвола), яке відбувається після святкової молитви. Віруючим рекомендовано не тільки самим вжити в їжу жертовне м'ясо, але і роздати частину його в якості милостині та частування.

Відео дня

У 2016 році на хадж до Мекки в Саудівській Аравії очікувалося прибуття понад 1,5 тисяч паломників з різних країн. 11 вересня, на горі Арафат зібралося близько півтора мільйона мусульман, що моляться і читають Коран. Мусульмани вірять у те, що пророк Мухаммед в останній раз проповідував саме на цьому місці.

strana.ua