© REUTERS/ Kim Kyung-Hoon

Державний комітет Малайзії за шаріатом заборонив мусульманам грати в Pokemon Go на федеральних територіях, повідомляє Malay Mail.

Раніше стало відомо, що першою країною, що заборонила гру на державному рівні, став Іран.

"Ісламський правовий комітет висловив надію на те, що мусульмани, особливо на федеральних територіях, не будуть користуватися ігровим додатком", — йдеться в заяві ісламського правового комітету.

Відео дня

За словами муфтія федеральних територій держави (куди входе, зокрема, столиця Малайзії Куала-Лумпур) Зулкифли аль-Бакрі захоплення ловом покемонів може призвести до зростання популярності азартних ігор, які, за його словами, "безумовно, є "харамом" (заборонним — ред.)". Крім того священнослужитель вважає, що додаток може використовуватися в шпигунських цілях, а також порушує недоторканність приватного життя.

Pokemon GO — безкоштовний додаток, заснований на технології "доповненої реальності" — цифровий і реальний світи з'єднуються, оскільки картинка, що відображається на екрані смартфона, проектується на локації реального світу. Одна з головних цілей гри — зловити покемона (Pocket Monster — "кишеньковий монстр") — змусила вийти на вулиці, парки, пляжі багатьох людей, повністю поглинених цим процесом.

РИА Новости