Фото: Ислам для всех

Федерація ісламських організацій в Європі (FIOE) виступила з заявою, в якій  рішучим чином затаврувала напад на церкву в передмісті Руана, що на півночі Франції, що відбулося 26 липня.

Жертвою теракту в храмі Сен-Етьєн-дю-Рувре став літній священик, ще один важко поранений, повідомляє Іслам для всіх.

У заяві на своєму офіційному сайті мусульманська організація підтвердила солідарність з Католицькою церквою і свою принципову позицію, яка полягає в тому, що тероризм не має релігії.

Відео дня

Подібна загроза потребує узгоджених зусиль всього суспільства, мусульмани заявили, закликавши «всі живі сили суспільства об'єднатися проти спроб посіяти розбрат і ворожнечу».

Крім того, організація висловила глибоку стурбованість у зв'язку з нещодавніми трагічними подіями в Німеччині і Франції і зневагою з боку політичного і медійного дискурсу тим фактом, що серед жертв цих терактів були і мусульмани.

Загальноєвропейське об'єднання мусульманських організацій переконано, що цей підхід «ні в якому разі не сприяє згуртованості європейських товариств перед обличчям терористичної загрози і злочинних нападів, спрямованих проти всіх без винятку».

ФІОЄ висловила глибокі співчуття постраждалим і сім'ям жертв і побажала пораненим якнайшвидшого одужання.