Время съезда выбрано не случайно, месяц Рамадан — это месяц сплоченности и развития

Цю подію можна назвати історичною. Не так давно в обласному центрі була зареєстрована мусульманська громада, хоча прихильники Ісламу тут проживають давно і мають розвинуті діаспори, повідомляє Духовне управління мусульман України.

Час з'їзду обрано не випадково, місяць Рамадан — це місяць згуртованості та розвитку. Тому, зустріч проходила у формі офіційного іфтару, після довгого дня Посту.

Даний захід відвідали представники Духовного управління мусульман України, Ісламського університету, імам міста Хмельницького, ЗМІ.

Відео дня

За традицією захід розпочався з читання священного Корану. Після чого шановні гості виступили зі словами привітання.

Від імені ДУМИ з вітальною промовою виступив шейх Хасан Ахатов: «Те, що ми сьогодні з вами зібралися – ознака, що Україна рухається в правильному напрямку. Мусульмани – це невід'ємна частина багатонаціонального і мультикультурного суспільства. Наша робота трудитися на процвітання справедливості в Україні та розвиток згуртованості українського суспільства, адже кожен громадянин настільки цінний для країни, наскільки він вкладається у її щасливе майбутнє. Нехай Творець дарує баракят рівненської мусульманській громаді, і вона буде добрим прикладом для оточуючих».

Також слово взяв імам міста Хмельницького Абдуль Карім Мухаммедов. Він привітав віруючих з настанням Священного місяця Рамадан і висловив великі сподівання на громаду Рівного. Побажав їй процвітання, сил і терпіння у поширенні добра.

Після колективного Вечірнього Намазу присутні розділили трапезу і теплою дружний обстановці ділилися своїми враженнями і проводили час за бесідою про благом.