н

Мусульмани в ніч з п'ятниці на суботу відзначають релігійне свято - Ніч Мірадж, під час якого згадується нічна подорож пророка Мухаммеда з Мекки в Єрусалим і його вознесіння на небеса, повідомляє РИА Новости.

Згідно з мусульманськими переказами, в одну з ночей до пророка Мухаммеда з'явився архангел Джабраїл (Гавриїл). Вони разом сіли верхи на білу верхову тварину на ім'я Бурак (її зображують у вигляді коня) і з мекканскої мечеті були перенесені в Хеврон і Віфлеєм, а потім до Єрусалиму. Там пророк Мухаммед зустрівся з древніми пророками - Ісою (Ісусом), Мусою (Мойсеєм) і Ібрагімом (Авраамом) - і керував їх молитвою.

Після цього з пагорба Маріа (Храмова гора) він разом з архангелом Джабраїлом піднявся на небо. На кожному із семи небес його вітали пророки. Потім він постав перед Всевишнім, який визначив, зокрема, щоденне число молитов, обов'язкових для мусульман - п'ять.

Відео дня

Мухаммед бачив вінчаюче світ дерево, небесну Каабу (святилище), рай і пекло, блаженство праведників і муки грішників. За переказами, всі події Мірадж відбулися за одну ніч, і повернувшись тоді ж назад, пророк Мухаммед розповів про цю історію мусульманам.