м

У Лос-Анджелесі відкрилася перша в США мечеть призначена тільки для жінок. Більше 150 мусульманок з усієї країни з'їхалися на цю історичну подію. Мечеть облаштована в колишній синагозі, яка тепер є багатоконфесійним центром, повідомляє портал "Ислам Сегодня".

Ідея належить 29-річній мусульманці Хасна Мазнаві. «Ми просто хотіли, щоб у жінок було безпечне місце, куди б вони могли прийти за натхненням і почути проповідь. Також жінка може спокійно поспілкуватися з імам-хатибом, також жінкою. Такої можливості немає в інших мечетях, вони побудовані так, щоби жінки не потрапити в чоловічу зону. Ця мечеть дає нам шанс спілкуватися з нашими лідерами та між собою без обмежень, вільно», - пояснює вона.

У Раді з американо-ісламських відносин вважають, що деякі мусульмани насправді воліють інтеграцію через сегрегацію, щоб залучити більше жінок в іслам.

Відео дня

«Мечеть є місцем поклоніння, де всі члени мусульманської громади, чоловіки і жінки ... повинні відчувати себе як вдома», - сказав представник ради Хіссам Айлуш.