п

10 грудня в Москві почав свою роботу Х Міжнародний мусульманський форум «Місія релігії та відповідальність її послідовників перед викликами сучасності», повідомляє прес-служба ДУМ РФ.

З привітанням до його учасників виступив голова Духовного управління мусульман РФ, Ради муфтіїв Росії муфтій шейх Равіль Гайнутдін.

"Місія релігії, і, відповідно, роль конфесійних організацій, у сучасному світі все зростає. Наше завдання - перетворити це зростання з кількісних показників у якісні, щоб релігійні організації та діячі могли успішно лікувати соціальні проблеми, щоб громадянська активність наших парафіян перебувала б у позитивному руслі, щоб світ і добросусідство стали б константою нашого життя", - сказав духовний лідер російських мусульман.

Відео дня

10 грудня в рамках заходу пройдуть сесії: «Духовно-моральні цінності авраамічних релігій, як запорука збереження миру й злагоди»; «Євразійська інтеграція та ісламський світ: відповідальність і потенціал мусульман»; «Взаємодія держави та релігійних об'єднань на благо сталого розвитку суспільства».

У форумі бере участь понад 500 учасників з двадцяти країн світу, у тому числі країн СНД, Східної та Західної Європи, Туреччини, Китаю, Катару, Саудівської Аравії, Індонезії та Ірану.