д

Перший саміт мусульманських лідерів латиноамериканських країн відкрився в середу в Стамбулі, повідомляє агентство Anadolu.

На саміт, який організував Департамент у справах релігії Туреччини, з'їхалися 76 релігійних лідерів з більш ніж 40 латиноамериканських країн, в яких налічується близько 6 мільйонів мусульман. У заході беруть участь також керівники організацій, що об'єднують мусульман Європи, Азії, Африки.

Виступаючи на саміті, віце-прем'єр Туреччини Ялчин Акдоган зазначив, що сьогодні мусульмани в багатьох країнах переживають складний період. Він закликав мусульманських лідерів протистояти антиісламській пропаганді, викликаній діями ісламістських терористичних організацій.

Відео дня

"Терористи використовують іслам для своїх кривавих нападів, ображаючи наші цінності. Ми не повинні їм дозволити очорнити іслам і мусульман в усьому світі", - сказав Акдоган.

Турецький віце-прем'єр висловив сподівання, що саміт допоможе мусульманським лідерам сприяти "вирішенню тривалих конфліктів у зруйнованих війною мусульманських громадах".

РИА Новости