1

Брат святого князя Гліба Святополк обманом викликав його з Мурома, пославши йому сказати: "Батько твій при смерті і кличе тебе". До того часу Святополк вже убив свого брата Бориса, і став замишляти вбивство Гліба. Він збирався знищити братів, щоб взяти всю владу в свої руки.

Святий князь Гліб був вже на шляху до Києва і перебував недалеко Смоленська, біля річки Смядині. На цьому місці його наздогнали вбивці, послані Святополком.

Князь чекав від них вітання, але вони несподівано оточили його з усіх боків. Потім, повар святого Гліба дістав ніж убив свого господаря. Його тіло було кинуто в пустельному місці. Незабаром над тим місцем, де лежало тіло святого князя, було видно вогняний стовп, іноді були палаючі свічки або було чутно ангельський спів.

Відео дня

Незабаром тіло святого було взято і перенесено в Вишгород, поруч з тілом вбитого раніше брата Бориса.

На місці мученицької загибелі святого Гліба був виритий колодязь, вода якого придбала цілющу силу.

Тропар

Мученик Твой, Господи, спасшеся веры ради, княже Глебе, труждающимся быстрый помощник и ненадежным надежа. Ты бо болезни врачуеши притекающим к тебе с верою. Темже и мы верою молимся от бед избави нас, чтущим любовию память твою.

"УНІАН-Релігії"

Проект "Православні свята" реалізується за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.