Преподобний Флорентій Нурсійський, Италійський проводив усамітнене життя в межах Нурсійських (Італія) разом із преподобним Євтихієм. Незабаром преподобний Євтихій був обраний ігуменом одного монастиря, і преподобний Флорентій залишився один на тому місці, щоб не залишати церкви, в якій вони молилися.

Після уходу Євтихія до святого Флорентія прийшов ведмідь, який за Божим розсудом став служити преподобному, пасучи його овець і приходячи завжди тоді, коли йому вказував преподобний. Розмова про це поширилася по всій країні тій, і всі почитали Флорентія святою людиною. Через заздрість люди вбили того ведмедя.

Господь вразив їх проказою, від якої вони незабаром і померли. А преподобний в продовження всього свого життя не переставав ридати про їх загибель. Одного разу по молитвам преподобного змії і гади, які оточували його келію, були вбиті громом посеред сонячного дня, а потім взяті з того місця птахами.

Відео дня

Добре поживши заради Господа, преподобний Флорентій відійшов до Нього в 547 році.

"УНІАН-Релігії"

Проект "Православні свята" реалізується за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.