1

Сьогодні Церква вшановує пам'ять святого священномученика Сикста, папи Римського. Він був родом з Афін і до того, як стати послідовником Христа був філософом.

Коли священномученик прийшов у Рим, то, як людина мудра і благочестива, почав приносити церкві і пастві багато користі. Він швидко пройшов усі ієрархічні ступені і незабаром став єпископом Риму.

Цьому святому випало нести важкий хрест предстоятельства в церкві в часи дуже важкі для християн. Він став папою 257 року, після Стефана І. Саме в той час на християн почав гоніння римський імператор Валеріан і вже в 258 році святого, разом з шістьма дияконами, язичники схопили.

Відео дня

Коли вони були в ув'язненні, один з тюремних вартових ім'ям Роман побачив їхню силу і непохитність віри і незабаром сам прийняв християнство і поповнив ланку мучеників Церкви Христової.

Священномученика Сикста, разом з його подвижникам засудили на смерть і відтяли голову.

Тропар

И нравом причастник, и престолом наместник апостолом быв, деяние обрел еси, Богодухновенне, в видения восход, сего ради слово истины исправляя, веры ради пострадал если даже до крове, священномучениче Сиксте, моли Христа Бога спастися душам нашим.

"УНІАН-Релігії"

Проект "Православні свята" реалізується за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.