1

Густинська ікона Пресвятої Богородиці знаходиться в Троїцькому храмі Густинського монастиря, неподалік міста Прилуки, Чернігівської області.

Ікона дуже давня, і перша згадка про неї в літопису Густинського монастиря зустрічається в 1670 році. Там про неї згадується як про вже відому в окрузі своїми чудесами.

Спочатку ікона стояла в монастирі над колодязем, але від початку чудес її перенесли в Троїцький храм і поставили її в іконостасі, ліворуч від царських врат.

Відео дня

Ця ікона має ще одну назву - «Ярмаркова». Таку назву вона отримала в народі. За традицією, коли на монастирській площі збирався ярмарок, ікону виносили з церкви і проходили з нею хресним ходом навколо всієї ярмарки і ставили в спеціально обладнаній каплиці, де вона залишалася до закінчення цього народного зібрання.

У 2000-му році, з благословення настоятельки монастиря ігумені Віри, з древньої ікони був зроблений список, від якого, так само як і від оригіналу відбуваються чудеса.

"УНІАН-Релігії"

Проект "Православні свята" реалізується за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.