1

Аполінарій, учень святого апостола Петра був посланий їм у місто Равенну для проповіді там християнської віри. Висвячений апостолом Петром на єпископа, він прибув в місто і зупинився в будинку воїна на ім'я Іриней. Єпископ розповів воїну про мету свого приїзду, про віру в Ісуса Христа. Тоді Іриней привів свого хворого сина, який був дивним чином зцілений від сліпоти. Вся його сім'я увірувала в Ісуса Христа і прийняла святе Хрещення.

Наступне диво, яке здійснив Аполінарій було зцілення дружини трибуна. Незабаром в будинку, де проживав єпископ стали збиратися християни. Була влаштована церква, в якій єпископ здійснював богослужіння і причащав віруючих. Про все що відбувається повідомили правителю, який почав примушувати Аполінарія принести жертву язичницьким богам. Єпископ відмовився, за що його двічі катували і виносили напівживого зв'язаним за межу міста. Через деякий час святий одужав після перенесених страждань і заснував невелику громаду віруючих прямо на березі моря.

Незабаром в Равену був призначений новий правитель, і Аполінарій, воскресивши його дочку, отримав дозвіл повернутися до своєї пастви. Чутки про нього дійшли до Риму. Він був схоплений і доставлений до столиці імперії, але щоб уникнути розголосу, влада вирішила заслати його на один з далеких островів. На шляху піднялася буря, розбила корабель, і святитель дивним чином врятувався із ще кількома людьми, яких навернув до Христа. Досягнувши берега, Аполінарій ще довго подорожував, всюди проповідуючи християнське вчення.

Відео дня

Через три роки святитель повернувся в Равену. В одну з ночей його сильно побили і залишили лежати на землі. Християни знайшли мученика тільки вранці. Через кілька днів святий помер.

Святий Аполінарій був святителем в Равені 28 років і помер у 75 році.

"УНІАН-Релігії"

Проект "Православні свята" реалізується за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.