1

Преподобні Симеон, Христа ради юродивий, і спостник його Іоанн жили в VI ст. у Сирії. Вони були родом з міста Едесси. Обидва друга походили з багатих родин. Одного разу друзі здійснили подорож до Єрусалима на свято Воздвиження Хреста Господнього і під час поїздки вирішили присвятити своє життя Богу.

Повертаючись вони обрали монастир, в який підуть. Додому з паломництва вони не повернулися, залишившись в одному з Йорданських монастирів. Після того, як святі провели трохи часу в монастирі у Симеона з'явилося бажання посилити свій подвиг і піти в пустелю поодинці.

Святий Іоанн теж розділив його прагнення і вирішив не відставати від свого друга. Пустельне життя виявилось нелегким випробуванням для преподобних і спочатку вони перенесли безліч випробувань і диявольських спокус. Але не забувши обітниці дані ними при постригу, святі проводили життя, здійснюючи свій духовний подвиг постійно перебуваючи в суворому пості і молитві.

Відео дня

Преподобні Симеон та Іоанн прожили в пустелі 29 років, досягли повної безпристрасності і високого ступеня духовності. Але не судилося святому Симеону до останніх своїх днів прожити в пустелі, і за велінням Господа залишив місце свого подвигу, він пішов у місто Емессу, де прославився як Христа заради юродивий і врятував чимало душ віруючих.

Такий був шлях двох преподобних, які, як і за життя на землі, так і зараз на Небесах молять про всіх нас Господа.

Тропар

Боже отец наших, творяй присно с нами по Твоей кротости, не отстави милость Твою от нас, но молитвами их в мире управи живот наш.

"УНІАН-Релігії"

Проект "Православні свята" реалізується за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії.

При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове