1

«УНІАН-Релігії» та Київська духовна академія і семінарія починають спільний проект «Православні свята».

Щодня в розділі сайту «Свята» http://religions.unian.net/holidays/ розміщуватимуться матеріали про святих, пам'ять яких вшановує Православна Церква, а також інформація про церковні свята поточного дня.

Керуючий справами Української Православної Церкви, ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський, Броварський Антоній (Паканич) зазначив, що підготовкою матеріалів займуться студенти Київської духовної академії і семінарії, що стане для них доброю місіонерської практикою.

Відео дня

«Спільний проект «УНІАН-Релігії» покликаний відродити хоча б частину благочестивої традиції відзначати іменини. Сподіваємося, це дозволить багатьом дізнатися основи церковного шанування святих та їхнє житіє. «Почитання святого полягає в наслідуванні йому», - говорить святитель Іоанн Златоуст. Звичайно, неможливо повторити долю, життєвий шлях іншої людини, тим більш святого, але прагнути до досконалості, наблизитися до Неба, стати краще, чистіше - це наше завдання», - підкреслив митрополит Антоній.

«До атеїстичних гонінь на Церкву, в народі міцно існувала традиція святкування іменин: люди добре знали, коли у когось День Ангела, знали житіє святого, чиє ім'я носили. До революції публікувалося багато буклетів про житіє святих, видавалися вітальні іменинні листівки», - розповів ректор КДАіС.

Керівник "УНІАН-Релігії" Анна Горпинченко зазначила, що церковні свята - тема, що викликає стійкий інтерес аудиторії.

“Тема церковних свят на сьогодні дуже затребувана. Раді, що ідея нового проекту у співпраці з КДАіС знайшла відгук у ректора - владики Антонія. УНІАН надасть семінаристам майданчик для публікацій. У свою чергу, читачі і передплатники "УНІАН-Релігії" отримають унікальні матеріали і кожен день будуть дізнаватися про те, кого вітати з іменинами - хто святкує день ангела в той чи інший день", - зазначила Анна Горпинченко.

Детальніше про традиції святкування іменин читайте в публікації «День Ангела - небесного покровителя: все про свято іменин»