Священномученик Віссаріон (Віссаріон Мефодійович Селінін) закінчив два класи Володимирської Духовної семінарії та з 1896 року служив псаломщиком у Володимирській єпархії.

У 1899 році Віссаріон Мефодійович був призначений псаломщиком в храм у селі Піщанське Павлодарського повіту Омської губернії, в 1902 році - висвячений у сан диякона до цієї церкви, в 1905-му - переведений в храм в ім`я святих мучеників Флора і Лавра в місті Павлодарі, в 1906 році - висвячений на священика до храму в
селі Іллінка. У 1910 році о. Віссаріон перейшов у Туркестанську єпархію де служив у храмі в селі Герасимівка Лепсінского повіту, з 1911-го - в селі Іванівському того ж повіту.

У 1916 році о. Віссаріон був призначений настоятелем храму Іллі пророка в селі Урджар Лепсінского повіту Семіречинські області і благочинним церков Урджарского округу.

Відео дня

О. Віссаріон був убитий в 1918 році безбожниками-більшовиками в день святкування ними 1 травня, про що була сповіщена паства єпископом Верненським і Семиреченським Пименом (Белоліковим).

Рravmir.ru