Мечеть Куббат-ас-Сахра.

Мусульманський світ у ніч з 2 на 3 травня відзначає свято Мірадж - подорож пророка Мухаммеда з Мекки в Єрусалим і його вознесіння на небеса. У цей день після обов'язкового нічного намазу (молитви) прийнято здійснювати спеціальний намаз у честь цієї події.

Згідно з переказами, в одну з ночей до пророка Мухаммеда з'явився архангел Джабраїл (Гавриїл). Вони разом сіли верхи на білу тварину на ім'я Бурак (його зображують у вигляді коня) і з мекканскої мечеті були перенесені в Хеврон і Віфлеєм, а потім в Єрусалим.

Там пророк Мухаммед зустрівся з древніми пророками - Исой (Ісусом), Мусою (Мойсеєм) і Ібрагімом (Авраамом) - і керував їх молитвою. Після цього він піднявся з Храмової гори на небеса до престолу Аллаха. Сьогодні на місці, звідки пророк вознісся на небеса, знаходиться Масджид Куббат ас-Сахра, або "Мечеть Купола над Скелею".

Відео дня

"Пророк дійшов до Лотоса крайньої межі - того місця, на якому, згідно з ісламською космології, переривається розум розуміючого. На тому рівні вже говорити про якісь поняттях неможливо. Там він розмовляв з Господом. А потім повернувся на Землю", - розповів мусульманський богослов Фарід Салман.

Теолог також повідомив, що, коли пророк почав підноситися на небо, то він при виході з будинку зачепив глечик з молоком. "І поки відбувалися події Ночі Мірадж, то ліжко його не охололо й крапля молока, яка почала падати, ще не впала - тобто, це сталося в мільйонні частки секунди з точки зору земних реалій".

РИА Новости