Вісім днів святкування Пасхи - зі Світлого Христового Воскресіння до наступного, Фоминої неділі - це одне свято, яке не припиняється, як би один день, що належить вічності, де "часу вже не буде" (Одкр. 10: 6).

У кожен з днів Великоднього (Світлого) тижня відбуваються ті самі богослужіння, що й у перший день Пасхи, включаючи урочистий хресний хід, який переноситься на кінець літургії.

Царські і бічні врата у вівтарі не зачиняються цілодобово, і тільки в ці дні віруючі можуть бачити все, що відбувається там під час служби. Цим красивим символічним жестом Церква зримо нагадує християнам про Царство Небесне, що відкрилося для всіх у Воскресінні Христовому.

Відео дня

Крім того, у Світлий тиждень дзвони можуть дзвонити день і ніч, у залежності від старанності і здорового глузду дзвонарів, адже дзвін - знак Божественної перемоги над смертю.

Але святкування Воскресіння Христова не закінчується Світлою седмицею. Воно триває сорок днів (у пам'ять сорокаденного перебування на землі Воскреслого Христа) і завершується Відданням свята Пасхи - урочистим пасхальним богослужінням напередодні свята Вознесіння.

РИА Новости