г

Православна Церква в Америці відкрила мережевий доступ до зображеннь житійних ікон північноамериканських святих, повідомляє oca.org.

Житійна ікона представляє собою образ, де центральне зображення святого постає в оточенні малих образів-клейм, які змальовують сцени духовних подвигів його земного життя.

«Вдивляючись в образи святих і вчитуючись у їхні житія, віруючий приходить до глибшого розуміння їх особистості, духу, і тих подвигів, які вони зробили за життя, і це знання дає можливість підкріплювати їхніми святими свідоцтвами наші власні спроби нести сьогодні світло віри через Православну Церкву в Америці», - говорить матінка Валерія Захірска, завідуюча Відділом християнського віровчення Православної Церкви в Америці і редактор випуску.

Відео дня

У супутній новинній колонці можна знайти й подивитися відео-лекції про житіє святих, озвучених духовною музикою та супроводжуване матеріалами з різних джерел, у тому числі - Бібліотеки Конгресу США та Смітсонівського музею, що у Вашингтоні.

Повнокольорові житійні ікони у високій якості можна безкоштовно скопіювати з ресурсу й роздрукувати для особистого та колективного поклоніння.