с

Святий апостол з числа сімдесяти Кодрат проповідував Слово Боже в Афінах і в Магнезії (східний півострів Фессалії) і був Афінським єпископом.

У 126 році апостол Кодрат написав апологію на захист християнства і представив її імператору Адріану. Твір так подіяв на гонителя християн, що він видав указ, яким зобов'язав не засуджувати нікого без доказів.

Нині з апології відома тільки частина, процитована в IV столітті істориком Євсевієм: «Справи Спасителя нашого завжди були очевидні, тому що були істинні. Зцілені Ним і воскрешені з мертвих були видимі не тільки тоді коли зцілились і воскресли, але й завжди. Вони жили не тільки під час перебування Спасителя на землі, але досить довгий час залишались живими і після Його вшестя; деякі ж дожили до нашого часу».

Відео дня

Багатьох язичників святий апостол Кодрат навернув до правдивої віри в Христа Спасителя. Його проповідь викликала ненависть у найзатятіших з них.

Одного разу розлючений натовп накинувся на апостола, забиваючи його камінням, але проповідник вижив. Кодрата кинули до в'язниці, де мученик помер від голоду. Святе тіло його було поховано в Магнезії.

Тропар

Апостоле святый Кодрате, моли милостиваго Бога, да прегрешений оставление подаст душам нашим.