с

Преподобна Феодора жила в Олександрії в четвертому столітті. Вона була одружена з хорошою людиною, і вони жили щасливо.

Її полюбив один багач і всіляко намагався схилити до зради чоловікові. Свята Феодора довго боролася зі спокусою. Нарешті, за посередництва однієї жінки, багач досяг своєї мети.

Совість почала мучити Феодору: вона соромилася дивитися на свого чоловіка, рідних і знайомих. Жінка прийшла в монастир до знайомої ігумені та сповідала свій гріх.

Відео дня

Ігуменя заспокоювала Феодору. Тоді вона вирішила піти в монастир. Щоб чоловік не відшукав її в жіночому монастирі, вона обстригла волосся, взяла чоловічий одяг і з ім'ям Феодора прийшла в чоловічий монастир в Єгипті. Її не хотіли приймати в силу її молодості, але свята дуже просилася й обіцяла ігумену виконувати всі чернечі настанови та молитви.

Якось дочка господаря готелю в Олександрії, де свята Феодора зупинялася в справах монастиря, спокусилася красою молодого монаха, схиляла його до гріха. Отримавши відмову, а після того народивши незаконно дитя, оббрехала в гріху преподобну. Ігумен і братія розсердилися на неї і вигнали з монастиря. Але свята Феодора, не бажаючи відкрити свою таємницю, взяла дитину і оселилася в курені неподалік від монастиря. Пастухи з жалості давали їй молока для харчування дитини.

Їй довелося перенести багато глузувань. Нарешті, її знову взяли в монастир. Там вона прожила два роки і померла. Лише тоді в монастирі дізналися, що це була жінка. Усі, хто її кривдив дуже каялися і просили пробачення.

У день смерті Феодори в монастир прийшов її чоловік, який незабаром прийняв чернецтво і залишився в обителі.