1

Через божевілля і сп'яніння цар Ірод убив святу людину – прот. Адам Кучмій про свято Усікновення глави Іоанна Предтечі

14:00, 11.09.2015
3 хв.

У день Усікновення чесної голови святого пророка і Хрестителя Господнього Іоанна Предтечі, 11 вересня, храмове свято відзначає храм Зачаття Іоанна Предтечі в Києві (вул. Чорнобильська, 15 А, станція метро «Академмістечко»).

Про храмове свято Центру інформації УПЦ розповів його настоятель - протоієрей Адам Кучмій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 11 вересня - Усікновення чесної голови святого пророка і Хрестителя Господнього Іоанна Предтечі

Відео дня

Протоієрей Адам Кучмій

«Жителі селища Біличі - тепер в межах Києва - обрали Іоанна Предтечу бути молитовником перед престолом Божим про всіх, хто мешкає у цьому районі. Як відомо, особливо допомагають молитви до святого пророка тим, хто хоче зцілитися від алкоголізму.

Ісус Христос сказав про Іоанна Хрестителя, що він той, "більший за якого не поставав з народжених жінками".

"Істинно кажу вам: із народжених від жінок не повставав більший Іоанна Хрестителя;  але менший у Царстві Небесному більше нього" (Матф.11: 11).

І подібно до того, як Господь постраждав за гріхи людські, так раніше і його Предтеча отримав страждальницьку смерть від Ірода.

Цар Ірод залишив законну дружину і одружився на дружині свого брата Пилипа. Святий Іоанн Хреститель викривав його і говорив: "Не повинен ти мати жінку брата твого".

Ірод в злобі своїй  посадив Іоанна Предтечу у в'язницю. А його дружина Іродія замислила вбити святого Іоанна Предтечу.

І ось, на святі в день свого народження, перебуваючи в сп'янінні, Ірод запросив дочку свого брата Пилипа і Іродії танцювати перед ним і його гостями.

У танці дівчина догодила всім і цар в благоговінні за це пообіцяв: "Дам тобі те, що тільки побажаєш. Навіть півцарства". Дівчина за порадою матері попросила голову Іоанна Хрестителя.

Цар у своєму п'яному стані наказує катові принести з темниці голову Іоанна Предтечі. І так через своє божевілля і сп'яніння він вбиває святу людину.

Православні Християни за богослужіннями просять святого Іоанна Хрестителя: "Святий Іоанн Хреститель, моли Бога за нас грішних, та напоуми всіх маловірних, збільш в нас віру, дай пізнати, що є Істина".

Тропар

Память праведнаго с похвалами, тебе же довлеет свидетельство Господне, Предтече: показал бо ся еси воистинну и пророков честнейший, яко и в струях крестити сподобился еси Проповеданнаго. Темже за истину пострадав, радуяся, благовестил еси и сущим во аде Бога, явльшагося плотию, вземлющаго грех мира и подающего нам велию милость.

Центр інформації УПЦ - для "УНІАН-Релігії".

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся