Преподобний Пімен Угрешський (в миру - Петро Дмитрович М'ясников) - уродженець міста Вологди, що виріс в благочестивій родині. В отроцтві він не отримав систематичної освіти, але природний розум і постійне прагнення до знань визначили його майбутнє.

У 1834 році він вперше прибув в Ніколо-Угрешський монастир і став келейником ігумена обителі отця Іларія. З тих пір і до кінця своїх днів преподобний Пімен з ретельністю трудився, відроджуючи велич древньої Угрешської святині. Як людина, щедро наділена талантами, він проявив себе в багатьох сферах діяльності.

Відео дня

Відомо, що, приймаючи на своє піклування монастир, отець Пімен отримав досить старе господарство. Але через короткий термін зруйнована обитель перетворилася в прекрасний монастир з безліччю будівель, багатоярусною дзвіницею, рибними заводями, монастирськими службами, готелями, лікарнями, земельними угіддями і багатьом іншим.

Угрешська земля розцвіла. За час його настоятельства число братії збільшилося з сімнадцяти чоловік в 1853 році до ста тридцяти в 1875. Життя преподобного Пімена Угрешского - це приклад тихої, рівної святості.