а

Преподобний Павло Препростый жив у IV столітті. Препростим він названий за свою простосердечність і беззлобність. Преподобний був одружений, але, дізнавшись про невірність дружини, залишив її і сховався в пустелі біля преподобного Антонія Великого.

Павлу було вже 60 років, і святий Антоній спочатку не прийняв Павла, так як вважав його нездатним до важкого відлюдницького життя. Три дні стояв Павло біля входу в келію подвижника, сказавши, що швидше помре, ніж піде звідси. Тоді преподобний Антоній поселив Павла біля себе, довго перевіряв його терпіння і смирення важкою працею, суворим постом, нічними богослужіннями, безперервним співом псалмів і земними поклонами. Нарешті преподобний Антоній дозволив йому поселитися в окремій келії.

За багаторічний подвиг Господь дарував преподобному Павлу прозорливість та владу виганяти бісів.

Відео дня

Коли до преподобного Антонію привели біснуватого юнака, він направив хворого до преподобного Павла зі словами: "Великі у вірі можуть виганяти тільки малих бісів, а смиренні, як Павло Препростий, мають владу над князями бісівським".

Тропар

В тебе, отче, известно спасеся еже по образу: приим бо Крест, последовал еси Христу, и дея учил еси презирати убо плоть, преходит бо, прилежати же о души, вещи безсмертней. Темже и со Ангелы срадуется, преподобне Павле, дух твой.

"УНІАН-Релігії"

Проект "Православні свята" реалізується за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.