п

Преподобний Василь сповідник, єпископ Парійський жив у VIII столітті.

У Парії, стародавньому місті Малої Мізії, з часу поширення в ньому християнства, була заснована єпископська кафедра, яка підпорядковувалася кизичеському митрополиту.

Преподобний Василь був обраний на єпископську кафедру жителями міста Парії, які шанували святителя за його добродійне і богоугодне життя.

Відео дня

Коли виникла іконоборча єресь, святитель Василь рішуче виступив за шанування святих ікон і відмовився підписати постанову про їх знищення

Преподобний Василь з'явився істинним сповідником Христовим. Він уникав усякого спілкування з єретиками і не дозволяв діяти останнім у своїй єпархії. Незважаючи ні на які вмовляння, святий Василь не погодився підписати письмової постанови про знищення ікон.

Тропар

Пустынный житель, и в телеси Ангел, и чудотворец явился еси, Богоносе, отче наш Василие, постом, бдением, молитвою Небесная дарования приим, исцелявши недужныя и души верою притекающих ти. Слава Давшему ти крепость, слава Венчавшему тя, слава Действующему тобою всем исцеления.

"УНІАН-Релігії"

Проект "Православні свята" реалізується за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.