г

Святий Лев був єпископом у місті Катані, у Сицилії. Він славився добротою, милосердям і християнською любов'ю до жебраків і мандрівників. Господь удостоїв його дару зцілення від різних хвороб, а таклж чудотворінь.

За часів єпископства святого Лева в Катанах жив чарівник Іліодор, який раніше був християнином, але потім таємно відмовився від Спасителя. Іліодор дивував народ неправдивими чудами.

Святитель Лев часто переконував Іліодора перестати займатися темними справами і звернутися до Бога з покаянням, але марно. Одного разу Іліодор дійшов до того, що, увійшов у храм і своїм волхвуванням справив там сум'яття.

Відео дня

Коли святий Лев побачив, що відбувається, то зрозумів, що час лагідних умовлянь минув. Він спокійно вийшов з вівтаря і, обв'язавши шию чародія своїм омофором, вивів його з храму на площу. Там він змусив Іліодора зізнатися у всіх злодіяннях, наказав розвести багаття і без вагань вступив разом з чародієм у вогонь, утримуючи його омофором. Так вони стояли у вогні, поки Іліодор не згорів, а святитель Лев залишився неушкоджений. Це диво ще за життя прославило преподобного Лева.

Коли преподобний помер, при його гробі отримала зцілення жінка, яка страждала кровотечею. Тіло святого було покладено в храмі святої мучениці Лукії, а згодом мощі його були перенесені до церкви святителя Мартина Милостивого, єпископа Турського.

Тропар

Правило веры и образ кротости, воздержания учителя, яви тя стаду твоему, яже вещей истина, сего ради стяжал еси смирением высокая, нищетою богатая, отче Льве, моли Христа Бога спастися душам нашим.

"УНІАН-Релігії"

Проект "Православні свята" реалізується за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.