р

Преподобний Діодор Юр'єгорський народився в селі Турчасово на річці Онезі. Його батьки назвали сина Диомідом.

П'ятнадцятирічним юнаком він вирушив на прощу в Соловецький монастир і залишився там послушником. Диомід в 19 років прийняв постриг від ігумена Антонія, жив з відлюдниками на пустельних островах, а потім пішов на Водл-озеро.

Сім років прожив він там у подвигах разом зі своїм учнем Прохором. Вирішивши заснувати монастир в Ім'я Пресвятої Трійці на Юр'євій горі, преподобний відправився до Москви, де отримав дозвіл від царя Михайла Феодоровича і гроші на будівництво монастиря від матері царя.

Відео дня

Незадовго до своєї смерті преподобний Діодор повинен був по справах обителі поїхати до Каргополя. Прощаючись з братією, він передбачив свою швидку смерть.

Святий помер в1633 році і був похований у Каргополі. Через два роки його нетлінне тіло було перенесено в Троїцьку обитель і поховано на південній стороні соборного храму.

Тропар

Желанием духа распалився, мятеж мирский отринув, ко Единому Богу любовию прилепися и Того вседушне взыскуя, во внутреннюю пустыню отыде, при водах вселися, идеже в слезах и трудех пребывая многолетное время, в терпении мнозе житие Ангельское проходил еси в наставлении Божественнаго разума, стадо инок собра мудре, ихже посещая, не остави, Диодоре преподобне, отче наш, Пресвятей Троице моляся от зол всяческих избавити и спасти души наша.

"УНІАН-Релігії"

Проект "Православні свята" реалізується за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.