1

З 9 по 12 вересня в Осло відбудеться Круглий стіл «Україна-Росія: Зустріч лідерів (уповноважених представників) церков і релігійних організацій Російської Федерації та України». 

Захід організовано на запрошення Норвезького Біблійного Товариства за сприяння Уряду Норвегії, повідомляє Інститут релігійної свободи.

З української сторони в Круглому столі візьмуть участь глави та уповноважені представники Церков і релігійних організацій України, які входять до складу Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Відео дня

Зокрема, Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет (черговий Головуючий Ради), голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП) митрополит Митрофан, єпископ РКЦ в Україні Петро Мальчук. У складі делегації також пастори протестантських християнських громад у Харкові та Слов’янську, представники Українського Біблійного Товариства та громадської організації Інститут релігійної свободи (всього 27 осіб).

Як повідомляє сайт ВРЦіРО, з російської сторони в зустрічі очікується участь керівників та представників Католицької Церкви в Росії, протестантських Церков, юдейської та мусульманської громад.

Протягом 10-11 вересня учасники круглого столу матимуть можливість спілкування з релігійними, державними та громадськими діячами Норвегії, а також між собою, заплановані візити до Парламенту Норвегії та Нобелівського комітету.

Головний акцент українсько-російського діалогу заплановано зробити на служінні Церков і релігійних організацій в умовах існуючого конфлікту, на свідченні правди, миротворчій ролі релігійної спільноти.

Учасники зустрічі висловлюють щиру подяку Норвезькому Біблійному Товариству та Уряду Норвегії за допомогу в організації та проведенні Круглого столу.