1

Всесвітній єврейський конгрес (ВЄК) і Російський єврейський конгрес (РЄК) стурбовані становищем християн, які щодня гинуть за своє віросповідання на Близькому Сході і в Африці.

Також представників цих знаних єврейських організацій надзвичайно дивує  повна байдужість до такої ситуації з боку міжнародних організацій.

Про це заявив президент Російського єврейського конгресу Юрій Каннер.

Відео дня

Раніше газета New York Times опублікувала статтю голови ВЄК Рональда Лаудера, в якій автор, «як лідер єврейського народу, що переживає за своїх християнських братів і сестер», закликав світову спільноту об'єднатися і зупинити «огидну хвилю насильства».

Юрій Каннер пояснює: «Президент ВЄК підняв це питання, тому що євреї пам'ятають, що відбувалося під час Другої світової війни, - знищення євреїв при повному мовчанні всього світового співтовариства. Зараз те ж саме відбувається з християнами... Ніхто в світі не виходить боротися за їхні права - це обурило Рональда Лаудера».

За його словами, «релігійні чистки» християн почалися вже багато років тому при повному потуранні світового співтовариства. «Мільярд християн з байдужістю дивиться, як їх одновірців знищують тільки за те, що вони сповідують іншу релігію. Потрібно це припинити», - заявив президент РЄК.

Повідомлення, пов'язані з гоніннями на християн, останніми тижнями найчастіше приходять з Іраку. В результаті дій радикального угруповання «Ісламська держава» (ІДІЛ), якому на даний момент вдалося взяти під свій контроль значні території Іраку і Сирії, сотні тисяч християн були змушені бігти зі своїх міст від бойовиків. Решта ж піддаються надзвичайно жорстокій розправі та стратам.

blagovest-info.ru