Всесвітнє англіканське співтовариство та Стародавні Східні церкви підпишуть спільний документ про розуміння ідеї Втілення Сина Божого. Про прорив в богословському діалозі між англіканами і громадами Східних церков повідомили лондонський Anglican News Service і австрійський religion.ORF.at.

Голови та секретарі Міжнародної комісії з діалогу між цими громадами зустрілися минулого тижня в Бейруті для розгляду розуміння ідеї Втілення, відбитого в опублікованій у 2002 р. спільної декларації. У ній йдеться про дві природи Христа - божественну і людську - і їх поєднанні в Ісусі Христі.

Керівний комітет зазначив згоду сторін з текстом декларації, внісши невеликі доповнення. Тест і преамбула чекають останнього обговорення, яке відбудеться на пленарному засіданні комісії з 13 по 17 жовтня в Каїрі.

Відео дня

Згідно із заявою секретаря комісії каноніка Елісона Барнетт-Коуена, згода з фундаментального теологічного питання про Втілення означає «прорив у діалозі після 1600 років розриву».

Членство у комітету взяли голова Кілікії католікосата Вірменської Апостольської Церкви Арам I і патріарх Сиро-Католицької Церкви Ігнатій Єфрем II.

Седмиця