Папа Римський Франциск і предстоятель Константинопольської православної церкви Вселенський патріарх Варфоломій зустрінуться в травні в Єрусалимі, де здійснять спільну молитву за єдність християн та збереження християнської присутності на Близькому Сході.

Про це в інтерв'ю "РИА "Новости" розповів офіційний представник Ватикану, префект Конгрегації у справах східних Церков аргентинський кардинал Леонардо Сандрі.

Відео дня

"Через 50 років після історичної зустрічі в Єрусалимі між Папою Павлом VI і Вселенським Патріархом Афінагором там же зустрінуться Папа Франциск і патріарх Варфоломій", - зазначив кардинал. На його думку, на зустрічі будуть також присутні представники інших християнських Церков, в тому числі, Вірменської апостольської, а також Елладської та Руської православних церков.

"Звичайно, візит Папи Франциска в Єрусалим і його зустріч з патріархом Варфоломієм стане приводом для спільної молитви за єдність християн", - зазначив співрозмовник агентства.

Раніше стало відомо, що Папа Франциск здийснить з 24 по 26 травня подорож на Святу землю, в ході якої, зокрема, відвідає Єрусалим.