Всеукраїнська Рада церков засуджує факти вбивств мітингувальників і вимагає зустрічі з Президентом Віктором Януковичем і опозицією.

Фото УНИАН

Відео дня

Про це йдеться в переданому УНІАН комюніке екстреного засідання Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій.

У документі наголошується, що у зв`язку з останніми подіями в Україні 22 січня 2014 року відбулося екстрене засідання Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). 

За результатами засідання глави та представники конфесій: ”Гостро засуджуємо факти вбивств, за які несе відповідальність перед Богом кожен, хто до цього причетний. Нікому не дозволено переступати Божу заповідь «Не вбивай!». Закликаємо негайно припинити кровопролиття. Засуджуємо використання Церков і релігійних організацій в політичних технологіях. Просимо про термінову зустріч як з Президентом України В. Ф. Януковичем, так і з очільниками опозиції. Закликаємо вірних Церков і релігійних організацій України до посиленої молитви і посту за збереження миру і цілісності Соборної Української держави”.

Як повідомляв УНІАН, на вул. Грушевського тривають сутички між учасниками акції протесту та правоохоронцями. Загинули троє мітингувальників. Майдан готується до штурму.