Фото: islamnews.ru

Після візиту до Ватикану Ректора університету та Великого Імама мечеті Аль-Азгар професора Ахмеда Мухаммеда аль-Таїба та його зустрічі зі Святішим Отцем, що відбулися наприкінці травня, у середу, 13 липня 2016 р., цей один з головних світових осередків ісламського богослов’я сунітського спрямування, що має осередок в столиці Єгипту місті Каїр, відвідав Секретар Папської Ради міжрелігійного діалогу архиєпископ Міґель Анхель Аюсо Ґіхот, повідомляє Радіо Ватикану.

У повідомленні цього ватиканського відомства зазначається, що в рамках візиту відбулися зустрічі з особами, відповідальними за діалог. Секретар Папської Ради сприяння міжрелігійного діалогу передав вітання від Святішого Отця та обговорив зі співрозмовниками час і спосіб проведення наступної зустрічі, що означає відновлення діалогу між цими інституціями, яка була перерваний кілька років тому. Архиєпископа Аюсо Ґіхота супроводжував Апостольський Нунцій в Єгипті архиєпископ Бруно Мусаро.

«Зустріч, яка відбулася в дійсно сердечній атмосфері, пролила світло на важливість щирого та плідного діалогу між цим відомством та важливою сунітською інституцією та співпраці, в центрі якої перебуватиме добро людства, і яка зможе зміцнити зв’язки між християнами та мусульманами», – зазначено у комюніке Папської Ради міжрелігійного діалогу.

Відео дня