Делегация из Украины

У Вашингтоні 6 лютого відбувся 63-й Національний Молитовний сніданок, який зібрав близько 3 тисяч гостей з усього світу, включаючи Україну, повідомляє Інститут релігійної свободи.

У Вашингтоні 6 лютого 2015 року відбувся 63-й Національний Молитовний сніданок, який зібрав біля 3 тисяч гостей з усього світу, включно з Україною, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Дотримуючись багаторічної традиції, Президент США Барак Обама виступив перед учасниками заходу.

Відео дня

"Незалежно від наших переконань, якими б не були наші традиції, ми повинні прагнути бути інструментами миру і нести світло туди, де темрява, і сіяти любов там, де є ненависть", – наголосив Президент Обама.

Він також застеріг від того, щоб віру, яка постійно надихає людей допомагати іншим по всьому світу, не було "перекручено і спотворено", подібно до деяких, хто використовує її для розбрату, а іноді і в якості зброї.

У рамках цього заходу в американській столиці пройшов також традиційний 10-й Український молитовний сніданок за підтримки Посольства України в Вашингтоні.

Участь у заході взяли Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет та представники євангельських Церков, народні депутати України, громадські діячі та журналісти з України, конгресмени США, члени парламентів європейських країн та активісти української діаспори Америки.

Присутні помолилися за настання справедливого миру в Україні, за Божий захист та добробут для українського народу, а також за мирне життя для усіх народів.

Посол України в США Олександр Моцик у своєму виступі, зокрема, подякував Сполученим Штатам Америки за підтримку прагнення України до волі, демократії та релігійної свободи, та запросив присутніх приєднатися до молитви за Україну та її миролюбний народ.

Як повідомляв ІРС, напередодні в будівлі Конгресу США відбувся Круглий стіл на тему релігійних переслідувань на окупованих територіях України.