з

16 січня відбуллося засідання Секретаріату Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Представники конфесій обговорили напрямки співробітництва ВРЦіРО з Міністерством закордонних справ України. Про це повідомляє ІРС.

Засідання розпочалося із вшанування пам’яті жертв терористичного акту, який мав місце під Волновахою 13 січня. Присутні долучилися до оголошеної Президентом України жалоби за 13 загиблими в цій трагедії.

Представники конфесій разом із посадовими особами МЗС України обговорили питання співпраці між міністерством і конфесіями щодо забезпечення прав і духовних потреб українців за кордоном, а також аспекти міжнародної діяльності Ради Церков. Члени Секретаріату ВРЦіРО обмінялися думками про результати міжнародних зустрічей Ради Церков у 2014 році та намітили заходи на поточний рік.

Відео дня

Архієпископ Євстратій (Зоря), представник Головуючого у ВРЦіРО, поінформував Секретаріат про спрямовані від імені Ради Церков звернення до Президента України, голів Верховної Ради та Уряду щодо підтримки та необхідності збереження Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК). Релігійні діячі підтвердили важливість діяльності НЕК з огляду на спроби розпалювання релігійної та міжнаціональної ворожнечі, а також необхідності захисту суспільної моралі в контексті зовнішньої агресії проти України.

За участі представників Міністерства культури України присутні проаналізували також актуальні питання державно-конфесійних відносин в Україні.