Фото: AFP

Папа Римський Франциск закликає інституції Європейського Союзу розпочати співпрацю для відстоювання людських цінностей.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час виступу перед депутатами Європарламенту в Страсбурзі. Трансляція виступу велася на сайті Європейського парламенту.

”Шановні члени Європейського парламенту, настав час співпрацювати для розбудови Європи, тієї Європи, яка обертається не тільки навколо економіки, але й навколо священної природи людини і всіх невід`ємних цінностей. І, таким чином, будівництво Європи, яка мужньо охоплює своє минуле та впевнено дивиться у майбутнє, потрібне для того, щоб повноцінно реалізувати надії сьогодення”, - сказав Франциск.

Відео дня

Папа Римський наголосив, що Європа повинна відкинути страх і самозакоханість, щоб відродити пріоритет людських цінностей в управлінні, мистецтві, науці та музиці.

У цьому зв`язку понтифік акцентував увагу на необхідності захисту прав людини.

”Я повинен знову підтвердити готовність Папського престолу та Католицької церкви, а також Комісії європейських єпископів брати участь у змістовному, відкритому та прозорому діалогу з інституціями Європейського Союзу”, - наголосив Франциск.

На його переконання, якщо Європа здатна цінувати віру, вона буде здатною чинити опір багатьом формам екстремізму, що мають місце в сучасному світі.