Віце-президент США Джо Байден 23 листопада відвідав Патріаршу резиденцію в стамбульському кварталі Фанар, повідомляє "Седмиця.Ру" з посиланням на інформаційні агентства "Ромфея" і "Амен".

На його зустрічі з Патріархом Варфоломієм були присутні митрополити Елпидифор Прусський і Максим Силиврійский, архиграмматевс (головний секретар) Священного Синоду архімандрит Варфоломій Самарас, архідиякон Іоанніс Хрисавгіс, диякон Нифонт Цималис, посол США в Анкарі і співробітники американського посольства.

Відео дня

Джо Байден обговорив з Патріархом положення православної меншини в Стамбулі, проблеми християн на Близькому Сході, ситуацію в Україні, майбутній візит Папи Римського Франциска на Фанар і питання про відкриття Халкинської богословської школи.

Патріарх Варфоломій подякував Джо Байдену за інтерес до справ Константинопольського патріархату.

Віце-президент США заявив журналістам, що перебуває під враженням особистості Патріарха Варфоломія і охарактеризував його як "людину, яка робить те, про що говорить".

Після бесіди Константинопольський Патріарх провів для Джо Байдена екскурсію в кафедральному соборі св. великомученика Георгія Побідоносця.