ы

Папа Римський Франциск дав вказівку опублікувати повний текст підсумкової доповіді Синоду єпископів РКЦ з проблем сім'ї, яка в суботу увечері була схвалена синодальною асамблеєю, повідомив офіційний представник Ватикану Федеріко Ломбарді.

При цьому Папа запропонував також оприлюднити результати голосування по кожному пункту цього документа, щоб усім було ясно, який рівень підтримки окремих ідей і пропозицій з боку синодальних отців.

За повідомленням РИА Новости, у доповіді наголошується, що багато питань, пов'язаних з реальним становищем сім'ї в сучасному світі, повинні бути більш глибоко вивчені, маючи на увазі "відмінність між об'єктивною ситуацією гріха й пом'якшуючими обставинами". Зокрема, йдеться про допущення до таїнств розлучених католиків, котрі вдруге вступили в шлюб.

Відео дня

За словами Ломбарді, положення доповіді, пов'язані з розведеними католиками і гомосексуалістами, не набрали кваліфікованої більшості при голосуванні на асамблеї.

Для прийняття конкретних рішень у жовтні 2015 року у Ватикані відбудеться ординарна асамблея Синоду єпископів, в основу рішень якої ляжуть нинішні документи.

"Тепер у нас є ще рік для того, щоби дати дозріти запропонованим ідеям та знайти конкретні рішення щодо багатьох труднощів і незліченних викликів, з якими доводиться стикатися сім'ям", - заявив, закриваючи асамблею, Папа Франциск.