78

Свята Тереза ​​Авільська вчить нас, що шлях до Бога веде також до людей, пише Папа Франциск у посланні до єпископа Авіли в день літургійної пам'яті святої Терези Ісуса, з нагоди відкриття Ювілейного року п'ятсотліття з дня народження святої кармелітки.

«Тереза ​​Велика «ходила дорогами свого часу з Євангелієм у руці і зі Святим Духом у серці». Її духовність була сповненою радістю й молитвою. Радість відкриття любові до Бога і до братів живиться молитвою, яка «перемагає песимізм та спонукає на добрі почини».

Папа Франциск звертає увагу на важливість перебування у власному часі: містичний досвід святої черниці «не відокремлював її від світу чи від людських турбот, навпаки, він надавав їй новий імпульс і мужність для майбутніх звершень».

Відео дня

Далі Папа Франциск нагадує про заклики святої: «Настав час вирушити в дорогу». Ці поради «не втрачають своєї злободенності»: вони служать як окремим людям на їхньому шляху до Бога, так і цілим чернечим громадам.

На завершення свого послання Святіший Отець звертається із закликом: «Нехай у культурі тимчасового люди житимуть вірністю 'назавжди'; нехай у світі, позбавленому надії, вони покажуть плідність люблячого серця. Нехай у суспільстві з безліччю ідолів ми будемо свідками того, що досить лише одного Бога».

Katolik.ru