1

Вперше в історії глава УГКЦ Блаженніший Святослав відвідає українців, які проживають в Австралії.

Як повідомляє РіСУ з посиланням на прес-службу УГКЦ в Австралії, візит розпочнеться 16 вересня і триватиме два тижні.

Під час свого перебування в Австралії Блаженніший Святослав відвідає найбільші міста Австралії та зустрінеться з українськими громадами, відвідає декілька парафій УГКЦ. Також в планах Блаженнішого Святослава зустріч з керівництвом країни. 

Відео дня

Владика Петро (Стасюк), єпископ УГКЦ в Австралії, Океанії та Новій Зеландії повідомив, що він та вірні з радістю очікують на приїзд Глави Церкви. «Зараз триває підготовка до візиту високого гостя. Для цього створено спеціальний комітет. Усі вірні з нетерпінням очікують дня, коли разом будуть молитися з Главою УГКЦ», – зазначив владика Петро.

*** Перші групи українців почали прибувати до Австралії 1948 року. Це фактично були люди, які внаслідок Другої світової війни опинилися у таборах на території Німеччини та Австрії. Друга хвиля еміграції припала на час розпаду СРСР наприкінці 80-х - початку 90-х років.

Греко-католицька громада в Австралії є значно чисельнішою, ніж православна. Існує Українська пасторальна рада УГКЦ в Австралії, місія якої – допомагати, бути дорадчою радою для єпископа УГКЦ в Австралії та виконання різної праці суспільного характеру. Одним із результатів діяльності цієї Ради став Світовий День молоді 2008 року.