1

Папа Римський Франциск у проповіді заявив, що Третя світова війна "вже почалася, частково". Він взяв участь в урочистій месі на найбільшому в Італії меморіальному австро-угорському кладовищі.

Понтифік прибув туди вранці для участі в церемоніях, присвячених 100-річчю початку Першої світової війни. "Війна - це безумство!" - з такими словами він звернувся до 10 тисяч віруючих, присутніх, незважаючи на дощ, на кладовищі в Редипул'є на північному сході Італії. Тут поховані 1000187 загиблих у Першій світовій війні, нагадує Corriere della Sera.

У промові, сповненій болі, Франциск заявив, що "Третя світова війна вже почалася, частково..." і підкреслив, що "війни знищують надії і сподівання поколінь". (Цитата за ІТАР-ТАСС.)

Відео дня

Він засудив "всі війни всіх часів". "Війна ірраціональна, її єдиний план - принести руйнування... Жадібність, нетерпимість, жага влади - ці мотиви лежать в основі рішення почати війну, і дуже часто це виправдовується ідеологією", - заявив Франциск. (Цитата за Reuters.)

Агентство також нагадує, що за останні місяці Папа не раз закликав завершити збройні конфлікти в різних частинах світу: в Україні, в Іраку, Сирії, в секторі Газу і країнах Африки. У нинішній проповіді Франциск засудив "підбурювачів терористів", але без конкретних вказівок на регіони.

За матеріалами newsru.com