1

13 вересня Папа Франциск здійснить одноденні відвідини військового меморіалу у Фольяно-Редіпулья на півночі Італії, щоб вшанувати всіх полеглих під час усіх війн, а нагодою для цього буде відзначення 100-річчя початку першої світової війни, у якій брав участь також і дідусь Святішого Отця і від якого, за словами Папи, він почув «багато історій, сповнених болю».

Фольяно-Редіпулья розташоване приблизно 450 кілометрів на північ від Риму, в області Ґоріція, куди Святіший Отець прибуде літаком.

Вселенський Архиєрей помолитвся перед центральним монументом на австрійсько-угорському кладовищі та піднесе квіти. Військовий меморіал, присвячений італійським солдатам, які загинули під час Першої світової війни, стане місцем Святої Меси, яку він очолить. На закінчення буде проказана молитва за полеглих та за жертви усіх воєн. Святіший Отець вручить військовим та всім присутнім єпископам лампадку, яка буде засвічена під час богослужень з нагоди 100-річчя Першої світової війни.

Відео дня

Військовий меморіал а Редіпулья, один із найбільших у світі, був відкритий 1938 року. Він є місцем спогадування 689 тис. італійських солдатів, які загинули під час Першої світової війни. 

Сайт Радіо Ватикану