1

У 23-тю річницю Незалежності України глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав біля міжконфесійного храму Святого Миколи Чудотворця при Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» освятив пам’ятний Хрест Героям Небесної сотні. Про це повідомляє департамент інформації УГКЦ.

«Апостол Павло навчає, що коли Ісус Христос помер на Хресті, людина і Бог примирилися. На Хресті наш Спаситель з'явився нам як наш мир. Хрест є знаком свободи від гріха і смерті, знаком надії на краще майбутнє, ключем, який відкриває небо», − розповів Предстоятель УГКЦ.

«Цей Хрест ми посвятили на честь Небесної сотні. Бо Небесна сотня своєю смертю перемогла. І така сотня сьогодні вже не одна... Нехай їхня жертва в День Незалежності буде закликом до примирення, щоб ми вміли обняти один одного, переступити всі перешкоди і поділи, які заважають нам будувати єдине консолідоване суспільство...», − наголосив глава УГКЦ.

Відео дня

Глава Церкви привітав усіх присутніх з Днем Незалежності. А також подякував усім, хто долучився до спорудження міжконфесійного храму Святого Миколи Чудотворця і відзначив його важливість.

В освяченні пам’ятного Хреста Героям Небесної сотні взяли участь представники різних конфесій та Церков, відомі українські письменники, поети, керівництво КПІ, студенти та викладачі, громадські активісти та представники влади.

Перед освяченням Глава УГКЦ відслужив молебень до Пресвятої Богородиці, просячи нашу Небесну заступницю про мир в Україні.