Папа Римський Франциск

Папа Франциск у Сеулі 16 серпня проголосив блаженними Католицької Церкви 124 корейських мучеників. Як повідомляє "Радіо Ватикан", у богослуженні взяло участь понад 800 тис вірних.

«Усі вони жили і померли за Христа і тепер царюють із Ним у радості та славі», – мовив Папа Франциск.

Проповідник зазначив, що перемога мучеників, їхнє свідчення сили Божої любові і сьогодні приносить плоди в Кореї, в корейській Церкві, яка зростає завдяки їхній жертві.

Відео дня

Папа запросив корейських вірних пригадати всі ті величні діла, які Господь вчинив на цій землі як скарб і зберігати спадщину віри та любові, яку вони отримали від своїх предків.

«Крім того, приклад мучеників навчає нас важливості любові у житті вірою», – додав Папа Франциск.

Святіший Отець наголосив, що приклад цих корейських мучеників багато може повчити, зокрема, тому, що сьогодні живемо у суспільстві, де поряд із великим матеріальним багатством тихо зростає бідність, де рідко прислуховуються до волання убогих та потребуючих, де Христос і далі закликає Його любити та служити Йому у наших потребуючих ближніх.

«Якщо наслідуватимемо приклад мучеників і віритимемо у Господнє слово, тоді зрозуміємо велику свободу і радість, з якою вони йшли назустріч смерті», - зазначив архиєрей.

А на закінчення проповідник вказав, що спадщина мучеництва 124 корейців, проголошених цього дня блаженними Католицької Церкви, зможе надихнути багатьох чоловіків та жінок доброї волі до того, щоб трудитись в гармонії задля кращого, вільного та примиреного суспільства, роблячи, таким чином, свій вклад у побудову миру та захист справжніх людських цінностей у Кореї та в усьому світі. 

За матеріалами сайту "Радіо Ватикан"