1

У суботу, 2 серпня, розпочалася Всеукраїнська патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос (Давній Галич) за мир в Україні.

Учасники прощі розпочали свій похід після спільної молитви на Архиєрейській Службі в Архикатедральному соборі Святого Воскресіння м. Івано-Франківська, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк).

Отримавши благословення владики Ігоря, колона прочан вирушила до Крилоса.

Відео дня

ВІДЕО

У другий день прощі після Служби Божої у катедральному соборі Святої Трійці у Дрогобичі о. Тарас Гарасимчук, канцлер Самбірсько-Дрогобицької єпархії, привітав паломників, "які вже дев’ятий раз долають понад 200 км від Самбора до Зарваниці, від одної чудотворної ікони до іншої". І подякував прочанам за їхню місію, що вони йдуть і свідчать Христа.

"Нехай ця проща буде моментом примирення із собою, з ближніми. Обов’язково в цій згадайте тих, з ким живете, з ким спілкуєтеся. Вам здається, що ви просто йдете, випрошуючи в людей різних ласк. Однак дорогою ви зустрічаєте людей, і засіваєте Слово Боже", - зазначив отець Тарас.

Як зазначив глава УГКЦ Блаженніший Святослав, Божий український народ подорожує від рабства до свободи: «У цю мандрівку ми пустилися більше як 20 років тому, і, можливо,  ще існує багато перед нами труднощів. Проте Господь є поміж нами. Він є той, що животворить, і Його присутність - запорука нашої непереможності, нашої сили і надії».

3 серпня в с. Крилос (Давній Галич), що на Івано-Франківщині, під час архиєрейської Божественної Літургії відбулася хіротонія Єпископа-помічника Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ Йосафата (Мощича).

За два дні прочани пройшли понад шістдесят кілометрів за маршрутом: Самбір – Брониця – Дрогобич – Гаї Верхні – Стрий.

У прощі брали участь мігранти з Італії, Португалії, Польщі, Чехії, Великобританії, Канади, США, Греції, Іспанії, Росії та їхні діти, представники із Львівської, Івано-Франківської, Вінницької, Київської, Тернопільської, Кіровоградської областей.

За матеріалами департамента інформації УГКЦ