1

Неоголошена війна поставила українців перед необхідністю змінюватися. Адже багато з нас були «радянськими» людьми, які звикли до того, щоб ні про що не думати, що про них дбає держава, а їхнє головне завдання – споживати. Натомість нам важливо зрозуміти: якщо ми не робитимемо щось добре, з нас нічого не вийде. Про це сказав Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит УГКЦ, в інтерв’ю для видання «Новоє врємя», повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Блаженніший Любомир вважає, що неприпустимо зневажати і ненавидіти жителів східних областей України. На його думку, смішно і безглуздо відкидати людей, які довго живуть в умовах важкого конфлікту. «Двадцять років тому донеччани та луганчани також голосували за єдину і незалежну Україну. Тож хто нам дав право погано про них говорити? Вони наші співвітчизники, їм треба допомогти, їх треба підтримати», – зазначив він.

Найважливіший урок важких подій в Україні духовний провідник УГКЦ бачить у намаганні українців жити одне для одного. «Важливо ґрунтовно перевиховувати народ. Усі ми повинні цим вихованням займатися - держава, Церква, кожен громадянин», - додав він. Спільні зусилля, спрямовані на повернення до нормального життя, і є, на його думку, об'єднавчою ідеєю України.

Відео дня