На Тернопільщині Тернопільська-Зборівська єпархія Української греко-католицької церкви зібрала близько 100 тис. грн для потреб Збройних Сил України.

«Наша архиєпархія організувала збірку продуктів та коштів на закупівлю необхідної амуніції. Завдяки небайдужості вірних нам за короткий період вдалося відправити 2 вантажівки харчів на полігони поблизу Києва. Станом на сьогодні, із зібраних коштів на потреби Міністерства оборони України перераховано 50 тис. грн. 20 тис. грн перераховано військовому комісаріату на ремонт військової частини у місті Тернополі, яка готується прийняти українських солдатів. Замовлено амуніції для тернопільських гвардійців на суму 26 тисяч 250 гривень», – розповів архієрей Василій Семенюк.

Він принагідно подякував всім вірним за те, що проявили свій патріотизм, любов до України і свідому християнську позицію та підтримали частини Національної Гвардії України.

Відео дня

Архієпископ також висловив вдячність о. Володимиру Топоровському, о. Мирославу Петрущаку, о. Івану Гуні та о. Омеляну Кобелю, які останніми днями взяли участь у духовній місії на підтримку київського Майдану та надання пастирської опіки формуванням Національної Гвардії на київських полігонах.

Митрополит також нагадав, що у неділю, 30 березня, відбудеться проща до Зарваниці волонтерів медслужби Майдану і активістів.