На Тернопільщині у всіх храмах Української греко-католицької церкви кожні 2-3 години дзвонитимуть дзвони.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі Тернопільсько-Зборівської Єпархії, з відповідною ініціативою виступив єпарх Василій Семенюк.

Відео дня

Він також закликав людей продовжувати молитися за спокій в Україні.

«Україна та її діти сьогодні у небезпеці. Відчуваю великий жаль, що заклики Церкви про недопущення кровопролиття і мирне врегулювання конфлікту не були почуті. В один голос із Блаженнішим Святославом, главою УГКЦ, засуджую насилля, кровопролиття і нехтування людськими правами та волею народу, а також наголошую на тому, що той, хто має владу, несе всю повноту відповідальності за те, що відбувається в країні», – сказав єпископ.

Він також закликав жителів області помагати тим, чиї родичі потерпіли внаслідок революційних подій.

«Благаю кожного вірного Тернопільсько-Зборівської митрополії не бути байдужими і проявити солідарність із постраждалими побратимами. Закликаю старанно дотримуватися посту кожного четверга і, по-можливості, в інші дні. Прошу наполегливіше молитися в храмах і родинному колі, проявляти своє милосердя до кожної людини, яка потерпіла внаслідок протистояння, адже місія Церкви — бути милосердним самарянином для всіх, хто потрапив у біду», – сказав Семенюк.

Він також закликав жителів області зберігати віру у те, що через заступництво Матері Божої Зарваницької, «нашої Покровительки та Заступниці Поділля і всієї України», український народ здобуде порозуміння та знайде шлях подолання братовбивчого лиха.

WebRep
currentVote
noRating
noWeight